Enter your keyword

De gasten van Veerle – Voedsel voor je lichaam en geest!

De gasten van Veerle – Voedsel voor je lichaam en geest!

Vijftig wordt ze! Aanstaande vrijdag. Ons Veerle. Dat zijn wel wat V’s op een rij, niet? En als bij wijze van verjaardagscadeau vertel ik jullie graag over haar voedsel voor jullie lichaam en geest. Voilà, nog wat V’s. 

Veerle Dobbelaere, ik hoef ze jullie niet te introduceren. Je kent ze zeker wel. Uit ‘Ons Geluk’, of ‘Recht op Recht’, of ‘De SM-Rechter’, of misschien ken je haar niet als een actrice, maar van haar prachtige ‘CLODETTE’-lijn? Of zag je haar al tijdens één van haar coaching-sessies? Wie Veerle zegt; zegt: VEELzijdig. De V’s gaan nog vaak passeren, u heeft het al door.

Ik ken Veerle al lang. Enfin, haar alterego’s toch. Want ons vader, die was één van haar grootste fans. “Veerle Dobbelaere, dát is nog eens een actrice. Een pure. Een echte. Een schoon wijf. Zo een eentje dat geen schmink nodig heeft.” Ik moest dus niet twijfelen toen ik mijn Plan B-lijstje voor Knack Weekend maakte. En u weet al langer dat niets toeval is; zij mocht mijn reeks afsluiten. Ik moest mijn vader gelijk geven: wat een schoon wijf. Vanbuiten maar ook vanbinnen. Wat een energie. Wat een talenten. Wat een eer dat ik haar nu beter mocht leren kennen.

We hielden contact, na het plan B-interview. Ik vroeg haar of ze een bijdrage aan mijn Plan B-boek wou leveren. Dat deed ze. Met verve. Uiteraard. En ze redde mijn boekvoorstelling toen bleek dat de persoon die mij zou interviewen last minute niet meer kon. Als een echt plan B, hoe kan het ook anders? Als een volleerd interviewer, en het was zowaar echt haar eerste keer, stelde ze me vragen, alsof ze ervoor in de weg was gelegd. Voluit ervoor gaan, dát is Veerle.Het verwonderde me ook niet toen ze me vol enthousiasme vertelde over haar nieuwste project, De gasten van…! Hoe haar ogen fonkelden, haar stem danste; Veerle was in de wolken. Een paar weken geleden schoof ik dan ook met plezier aan, aan haar tafel.

DE GASTEN VAN VEERLE

Voedsel voor je lichaam en geest dus. Say what? Ja!!

Veerle ontvangt je bij haar thuis, in haar heerlijke mooie huis. Geen kille omgeving, maar de warmte van een echt huis. Samen met een kleine groep anderen, in het begin nog onbekenden. Voor ons ging het die dag rond ‘geluk’, maar Veerle werkt steeds rond andere concepten/thema’s. We werden onthaald door een thee-sommelier (Thee met een Verhaal), dronken een heerlijk glaasje (ja, zelfs ik als coffeelover), en gingen dan naar boven, waar we onze geest mochten verruimen, laten rusten, uitdagen. Veerle laat ons even stil zitten. Figuurlijk, maar vaak ook letterlijk. En samen met de groep gingen we op zoek naar de essentie van geluk. Wat is het voor mij, maar ook voor een ander? Wat kan het nog zijn voor mij? Wat wil ik dat het is? Wat kan ik hier en nu veranderen? Je luistert naar jezelf, en naar de anderen.

Veerle doet nadenken. Veerle doet lachen. Veerle doet een traantje wegpinken. Veerle doet ademen. Veerle doet de ogen sluiten. Zo nu en dan.

Na een heerlijke meditatie als afsluit, gaan we in stilte (hoe moeilijk, want we zijn opgeladen!) naar beneden, waar de prachtige tafel gedekt staat. Veerle is een artiest. Een kunstenaar.  Veerle kiest iedere keer een andere foodie uit, waarmee ze samenwerkt. Deze keer was Tartelies aan de beurt, die door haar chronische ziekte besloot om het roer om te gooien en ging experimenteren met gezonde alternatieven: vegan, gluten-, suiker- en lactosevrij lekkers! Tijdens het tafelen houdt het inspireren niet op. We praten samen, nooit in groepjes. Daar hamert Veerle op. We houden af en toe een moment van stilte. Waar je mag horen of voelen wat je wilt. Er zijn opdrachtjes, het eten is heerlijk. En als kers op de taart leest Veerle een gedicht. Eentje dat ons vader vroeger voor me voordroeg. Daar gingen mijn tranen alvast weer. Nog voor we afsluiten schrijven we een brief naar onszelf. Veerle belooft dat ze hem post, maar zegt niet wanneer. We schrijven wat we willen. Vrijblijvend, dat is ook een sleutelwoord hier: niets moet, alles mag. Mooi vind ik dat.

De gasten van Veerle inspireert, geeft moed, energie en kracht, laat je kennismaken met de schoonheid in dingen én mensen en dat in combinatie met de rust van een geweldige gastvrouw, wiens ogen fonkelen van begin tot eind. Alleen dat al is de moeite om te zien. Want beseffen dat er een passie is, zo schoon en overweldigend, die je díe fonkel geeft, daarvoor alleen al, zou je moeten gaan. Om te weten en te zien, dat dat bestaat. Passie. Goesting. Schoonheid in mensen. In deze soms te barre tijden.

Er staan nog heel wat ‘Gasten van Veerle’ gepland. Geef je eens helemaal over, en ga ‘rijk’ gevuld en met een prachtige goodiebag naar huis. De data vind je op haar site: http://www.degastenvanveerle.be/agenda/.

Mijn hart werd alvast gevuld. Nu het jouwe nog!

Liefs,

E V I

Benieuwd naar de prachtige bijdrage van Veerle in Plan B? Je shopt het hier!

Related Posts

One Comment

  1. liese
    jul 2, 2017

    Klinkt heel fijn allemaal! Moet wel speciaal zijn om je eigen brief te ontvangen!

Leave a Comment

Your email address will not be published.