Enter your keyword

Ik schreef een nieuw boek. Voor jullie: ‘PLAN B’

Ik schreef een nieuw boek. Voor jullie: ‘PLAN B’

Wat als jij morgen opstaat, en je niet meer kunt doen wat je altijd al deed: heb jij dan een plan B? Ik liet jullie er mee achter, op het einde van ‘Life on Sneakers’. Sommigen waren daar blij mee, anderen niet zozeer…

Jullie vonden het een stoute vraag. Een inspirerende. Een moeilijke. Een onmogelijke. Ik werd overstelpt. Met vragen, met mails, met brieven. Over die vraag. Over mijn plan. Ik stond echt perplex. Die vraag had mij echt maandenlang beziggehouden, maar ik had nooit kunnen inschatten wat ze bij jullie zou teweegbrengen. Het spijt me dus een beetje, maar eigenlijk ook helemaal niet. Want wat ontstond de voorbije maanden, was ook prachtig om zien. Mensen die echt aan de slag gingen. Hun leven over een andere boeg gooiden. Me trots foto’s stuurden van een andere wending. Ik geloofde soms mijn ogen niet. Had ‘Life on sneakers’ dit in gang gezet? WAUW!

(c) Studioprix

Andere klampten me aan op lezingen, vroegen me bijna moedeloos om hulp. De meest gehoorde vragen van de voorbije maanden moeten wel de volgende geweest zijn: ‘Hoe deed jij het dan concreet? Dat opnieuw beginnen? Weten wat het was: dat plan B? En wil je me helpen? Jouw succesformule vertellen: bij een koffie ofzo?‘ De keren dat ik gewoon uit tijdsgebrek niet op die vraag kon ingaan bezorgden me slapeloze nachten. Ik zou niets liever doen dan mijn dagen vullen met koffie slurpen, luisteren naar alle verhalen, meezoeken naar oplossingen en met gevuld hart weer naar huis gaan. Maar ik vrees dat ik daarmee de kine-rekening op het eind van de maand niet betaal, noch de huishuur, noch het vlees op mijn pan. (zorgvuldig gebakken door mijn moeder, waarvoor dank. Ere wie ere toekomt, nietwaar?)

Of ik het dan niet wou neerpennen in een boek? Dat klonk verleidelijker. Al heb ik eerst heel kordaat van nee met mijn hoofd geschud. Wat zou ik daarover te zeggen hebben? Ik ben geen coach, geen therapeut, hooguit een kleine ervaringsdeskundige. Light-versie. Ik wil wel een buddy zijn? Iemand die vertelt het hoe met mij verging, en je wat helpen? Al wie ik dat vertelde knikte volmondige en met pretlichtjes JAAAAAA! En omdat jullie me zo nauw aan het hart liggen, en ik ZO dankbaar ben om de trip die ‘Life on sneakers’ reeds was, begon ik te schrijven. Niet wetende of er echt een boek zo uit komen. Of er iets te vertellen viel, of er iets zinnigs zou uitkomen. Maar ik deed het wel voor jullie. Voor al die worstelaars. Voor al die ogen die me aankeken en vroegen of ik iets wou betekenen. De drijfveer was groot, al was het niet eenvoudig.

Maar het tikken vlotte. En er kwam een verhaal, mijn verhaal, afgewisseld met wat jullie goed vonden uit ‘Life on sneakers’. Quotes en liedjesteksten. Ik dacht na over opdrachten, denk oefeningen. Niet zomaar, dingen die mij echt hielpen destijds, en ik goot het opnieuw in een mooie, speciale lay-out. En ik raadpleegde mijn plan B-ers. De lieve BV’s die ik leerde kennen doorheen mijn crazy jaar, en die ik ook mijn moeilijke vraag voorlegde. Enkele van hen deden een mooie bijdrage, maar wie en wat, daar verklap ik nu echt niets over. Dat blijft nog even verborgen.

Ik heb gezwoegd om het beste van mezelf te geven om vooral JULLIE beter te maken straks. Dat moet het doel zijn van PLAN B. ‘Happy faces’ wanneer ik jullie terug zie straks. Blijheid en opluchting wanneer ik jullie lees in een mail of op papier. Een nieuwe start voor elk van jullie. Wat die ook mag zijn. Want zeg nu zelf:

Wat als jij morgen opstaat en de  de meest gelukkige versie van jezelf kunt zijn? Echt bewust? Wat als je elke dag opnieuw start en daar het maximale uit haalt? Wat dat voor jou ook mag zijn. Wat als dat een optie is? Wat als een plan B een optie is?

Dan rest me enkel jullie nog de cover te onthullen. Volledig out of my comfortzone, geloof me. Jullie ongezouten mening is meer dan welkom.

Het boek kan je trouwens vanaf NU in de shop pre-orderen. Wie dat doet en graag een speciaal woordje van me krijgt: DAT KAN! Met plezier zelfs. Zet het even bij de comments. Vanaf 31 maart ligt het in de boekhandel. Dat is -euh- MEER dan spannend.

Lieve mensen,

DANKJEWEL voor zoveel liefde, zoveel steun, zoveel moois. Zonder jullie was dit er niet. Op naar heel veel PLAN B’s!

Liefs,

E V I

PS. binnenkort kunnen enkele mensen op koffiedate met mij. Hou het hier in de gaten. Maar niet zomaar. Voor wat hoort wat. Stay tuned.

Related Posts

Comments (18)

 1. A_nnick.
  mrt 8, 2017

  Prachtige cover, Evi! Kijk er al naar uit om ‘m erin te bladeren.

 2. Connie
  mrt 9, 2017

  Super Evi, 200%geslaagd. Ik ben o zo nieuwsgierig om hem te lezen. Tot binnenkort op de koffie 😉😊?

 3. Wendy
  mrt 9, 2017

  Super mooi , kijk er naar uit om hem weer te lezen 😘 Tot gauw

 4. ElsS
  mrt 9, 2017

  Zo mooi, zo dapper, zo sterk. Respect!

 5. Jennyfer Gevaert
  mrt 9, 2017

  Super genoten van je eerste boek, hoe raar genoten ook wel mag klinken… zeer inspirerend genoten van jouw verhaal, de manier waarop je schrijft! Ik bestel hem zeker! Liefs, Jenn

 6. Tamara
  mrt 9, 2017

  Ik ben heel benieuwd en kijk er naar uit! Ik kan wel wat inspiratie gebruiken.. Ik wil het anders, maar verder lijk ik niet te komen…

 7. Valdep
  mrt 9, 2017

  Wil dolgraag op de koffie bij je…

 8. Delphine Herreman
  mrt 9, 2017

  Spannend 😍 –
  Ik kijk er al naar uit !
  👉🏻 een koffietje , met dessertbordje 🍰,
  samen met nog een vriendin en volger van jou, erbij die verzot is op koffie ☕️ zou super leuk zijn 🙃 – @ Nazareth ?

 9. Katrien Depoorter
  mrt 9, 2017

  Benieuwd … Na een recent ski-ongeval ga ik uiteindelijk werk maken van mijn plan A en zal ik wellicht ook meer op sneakers door het leven moeten gaan 🙂 Ik las jouw eerste boek nog niet (en nu geraak ik voorlopig niet tot bij de boekhandel) maar volg je blog wel …

 10. Ambers Things
  mrt 9, 2017

  Wauw, de cover is echt prachtig geworden! Ik heb “Life on sneakers” nog niet zo lang geleden uit gelezen en was zo aangedaan van je verhaal. Het heeft me wel de motivatie gegeven om mijn dromen na te jagen en daarvoor wil ik je even bedanken. Jij en je verhaal waren er wanneer ik her nodig had en ik hoop dat je volgende boek dat ook doet. Ik ben alvast heel erg benieuwd naar het boek!

 11. Carla
  mrt 9, 2017

  Super mooie cover! Ik heb je Life on sneakers weer op mijn tafeltje liggen om nog eens te lezen! Ben benieuwd naar alles 😉 Succes met de verkoop maar dat komt goed!

 12. Laurine
  mrt 9, 2017

  Oh zo leuk! Een heel inspirerende vraag, fijn dat je dat wil delen met ons. Ik ben alvast heel benieuwd!

 13. Karen
  mrt 9, 2017

  Mooie cover en ik ben ontzettend benieuwd naar je boek! Ik kom graag luisteren naar de voorstelling ervan. Zelf ben ik ook met mijn plan B bezig…al denk ik dat mijn plan B eigenlijk altijd al ‘plan A’ had moeten zijn 😉.

 14. Sofie Goderis
  mrt 10, 2017

  Een speciaal berichtje bij het boek gericht aan mijn Bff Annelies zou leuk zijn. Ik koop het boek namelijk voor haar verjaardag nadat ik vorig jaar je 1ste boek voor haar cadeau deed als inspiritatiebron voor een gelijkaardige lijdensweg die ze heeft afgelegd.
  Via mijn zoektocht om een steun voor haar te zijn ben ik fan van jou geworden en de power die je uitstraalt!
  Keep going girl!

 15. Joke
  mrt 13, 2017

  Heel mooie cover, ben al benieuwd naar het boek!

 16. Katrien
  mrt 13, 2017

  Ik ben benieuwd naar je boek. Bijzonder inspirerend om zelf eens over na te denken lijkt me.

 17. Oon
  mrt 22, 2017

  Prachtig werk en dank voor wat je hebt in gang gezet. x

 18. Anna Berg
  apr 30, 2017

  Een sobere maar stijlvolle cover. Ik leef niet op sneakers maar ook niet op stiletto’s. Sinds de burn-out zoek ik het comfortabel tussenin. En koffie vind ik zalig. Warm, geurig en gezellig verbindend. Ik wil dus.
  Annasblogeenjaarertussenuit.com

Leave a Comment

Your email address will not be published.