Enter your keyword

Mijn droom die werkelijkheid werd.

PAUZE KOFFIE

Een eigen koffie? Kan dat? Dat kan?! DAT KAN?! Ik denk dat mijn hart een vreugdesprongetje deed. Instant. En dat mijn mondhoeken niet breder konden gaan. En dat ik dacht dat ik haar wou kussen. Ook instant. Pauze Koffie, het verhaal van een droom die werkelijkheid werd door Marjolein & Frederik van KoffieKan.

Het begon allemaal begin maart dit jaar. Ik kreeg een mailtje van Marjolein, die een artikel over me had gelezen, en op mijn site was terecht gekomen. Ze had gezien dat ik ‘coffee-addict’ was, en dat koffie wel een prominent plaatsje op mijn blog en in mijn leven innam. Laat haar dan weer een koffiebranderij en -winkel hebben.

Haar mailtje zat tussen de vele mails die ik kreeg, ook al was Life on Sneakers nog niet eens lang uit. Maar ik had mezelf gezworen dat ik de moeite zou doen om elke mail te lezen. Hoeveel tijd dat ook in beslag zou nemen. Dus ik belandde ook bij die van haar, waarin ze vraagt naar de koffiebekers die we gaan maken, en of we die misschien eens willen komen tonen, want dat zij er ook verkoopt.

Ik herinner me dat het een hele warme mail is. Noem mij gerust gek (je zou niet de eerste zijn), maar ik ‘voel’ vaak aan de manier waarop mensen schrijven of me aanspreken hoe ze ook in het ‘echte’ leven zijn. En ik vind Marjolein meteen tof. Dus ik overhaal Yf om een paar weken later richting Wenduine te gaan, met de eerste lading mokken die we gemaakt hebben.

Ik ken de koffiebranderij die ze heeft, en zag ‘haar’ koffie al bij bakkers in mijn dorp staan. Ik ben ook echt nerveus, omdat ik het echt spannend vind, om naar een koffiebranderij te gaan. Ik had gelijk. Marjolein is een warme, innemende, gepassioneerde vrouw. Die samen met haar man Frederik het familiebedrijf Koffie Kàn van haar ouders heeft overgenomen. Ze ademt en straalt koffie uit.

Ze luistert naar mijn verhaal, terwijl we heerlijke cappuccino drinken. Wij luisteren naar haar verhaal. En we vertellen onze plannen. Met Life on Sneakers. Met koffie. En ik toon met grote fierheid mijn mokken. Die ze mooi vindt. En graag wil verkopen. En dan vertel ik met een klein hartje dat ik ooit heel graag mijn eigen koffie zou willen. Een Rue NØ-koffie. Waarop ze heel snel: ‘Ooooh, dat kan!’ antwoordt.

Het kan. Dus zo geschiedde! En dus stel ik je met heel veel trots, en met grote dank aan Marjolein en Frederik van Koffie Kàn aan u voor: Rue NØ Pauze Koffie.

PAUZE-KOFFIE drink je bewust. Daarmee zet je jezelf ‘op pauze‘. Geen koffie die je snel aan het koffiemachine op het werk drinkt, of vlug bij het ontbijt voor je in de auto naar het werk springt. Nee, PAUZE-koffie, daar GENIET je van. In de zon, met iemand die je graag ziet, met een boekje. Met een stukje taart dat dan nog lekkerder smaakt. Voor PAUZE-KOFFIE heb én maak je tijd. Je geeft het jezelf óf iemand anders cadeau.

Mmmm Lekker. Dat is het zeker! Of wat had je gedacht? Mijn eigen koffie moest ook heerlijk zijn! We hebben dus soorten geproefd. Bitter, niet té bitter. Een zware nasmaak, een zoete nasmaak. En dit is het geworden:

AROMA: Zeer aangenaam en een vol boeket met achterliggende toetsen van citrus en perzik, gedragen door een zachte, fluwelig sensuele fond.

SMAAK: De meest vurige toets in de aanzet is een zowel zoet als een fris akkoord, met een lichte hint van limoen. Het hart is opgebouwd rond een volle biscuitsmaak, vergezeld van edele zuren, wat bij elkaar de mélange een discrete molligheid geeft. Maar tegelijk ook zacht en soepel houdt. De einddronk houdt lang aan, met een aangename noot van karamel.

Bestel Hier Pauze Koffie